Vänster
Höger

Ortopedisk medicin

Ortopedisk medicin (OMI) är diagnosticering och ickeoperativ behandling av rörelseapparatens mjukdelar; muskler, senor, ligament leder, ledkapslar, slemsäckar samt lesioner i nacke, bröstrygg och ländrygg.

Ortopedisk medicin är en intellektuellt mycket tillfredställande och utmanande disciplin på grund av att verktygen att nå diagnos är enkla: patientens sjukdomshistoria och klinisk undersökning. Vi använder våra ögon, öron och händer att ställa rätt diagnos. Lesionerna vi ser är ofta små utan synliga eller kännbara svullnader där slätröntgen och magnetkamera inte sällan missar det som vi kan påvisa med anamnes och undersökning. När diagnosen har ställts så påbörjas behandlingen.

Olika behandlingsformer kan komma ifråga: kortisoninjektioner, manipulation av leder och ryggrad, mobilisering, djupa tvära friktioner, excentrisk träning. En del skador svarar bättre på läkarens behandling och andra bättre på behandling av sjukgymnast/naprapat, men för att nå ett bra resultat krävs ofta ett samarbete. Fördelen med OMI är att både läkare och sjukgymnast/naprapat har samma kunskapsbakgrund i den mening att sättet att se på skador och undersökning av desamma är likadan, vilket främjar ett bättre samarbete. Här på TEAM har vi läkare och sjukgymnast/naprapat som samarbetar för att nå ett så bra resultat som möjligt.

Vill du veta mer?

Vi svarar gärna på dina frågor om vår verksamhet och vad vi kan göra för er. Fyll i formuläret nedan så hör vi av oss och berättar mer.

För bokningar, avbokningar och direkta beställningar ber vi dig istället ringa oss på
031-723 28 00.

Namn *

E-post *

Företag

Telefonnummer *

Meddelande

Skicka

Kund-/fakturaportal


Kundbeställning

MENY