Vänster
Höger

9+ screening

Vad är det?
9+ screening är testbatteri som vår Personliga tränare på TEAM hälso & friskvård använder som funktionellt testbatteri för att ge en helhetsbild av den som testas.

Vi fokuserar i denna screening mycket på rörlighet, stabilitet och kroppskontroll och försöker sedan koppla det till den aktivitet du sysslar med i övrigt i din träning. Har du någon skada så kan det också vara relevant att koppla screeningen mot detta.

9+ screeningen består av 14 tester, varav vissa enbart är tester för att se om smärta föreligger i en specifik rörelse. Testerna är allt från helkroppstester, till 1-benstester, bålstabilitet och rörlighetstester. Den stora mixen gör att du får en komplett bild av din kropps grundfunktion.

Varför gör man testet?
Din kropps fysiska förmåga kan anses vara som en pyramid med tre steg. Längst ned finner vi basen av pyramiden. Denna ska vara bred och gedigen för att pyramiden ska hålla ihop. För oss människor består denna grund av komponenterna rörlighet, stabilitet, kroppskontroll och motorik som samtliga är komponenter vi tittar på i 9+ screeningen. Om vi saknar grunden så riskerar vi både skador när vi tränar tyngre övningar samtidigt som vi riskerar att inte kunna nå vår fulla potential när vi inte har en stabil grund att utgå ifrån. Ett stort mål med testerna är därför att identifiera potentiella problem och därmed enklare kunna rätta till dessa så du når din fulla träningspotential.

Hur går det till?
Testerna genomförs tillsammans med vår personlige tränare här på TEAM. Det är tester som kan göras ouppvärmd och de sker endast med egna kroppen som motstånd. Du blir ledd genom testbatteriet med de instruktioner som krävs.

Under testets gång så kommer testledaren att bedöma din rörelses utseende gentemot givna standarder och ett protokoll förs under tiden. Om det är nödvändigt så kommer även vissa vidaretester genomföras för att undersöka ännu mer.

Efter screeningen är färdig gås resultaten igenom på plats. Det skickas också en rapport på ditt test som du sedan i lugn och ro kan läsa igenom hemma.

Klädmässigt så är det vanliga träningskläder som gäller men gärna kläder som inte är alldeles för bylsiga. Större delen görs utan skor men ta gärna med skorna också för vissa delar av testerna

Hur används resultaten:
Resultaten är en utmärkt källa för att lägga upp ett träningsprogram som arbetar med din grund i kroppen, det vill säga rörligheten, stabiliteten och kontrollen. Genom att analysera dessa tre delar kan svagheter, mönster som kan leda till skada samt prestationsförsämrande rörelsemönster identifieras. Då kan också träning riktas mot att förbättra dessa problemområden. Utöver det så ger också testerna en bra bild av din rörelseteknik vilket även det ligger till grund för hur avancerade övningar du bör träna med – allt för att kunna individualisera din träning

 

Vill du veta mer?

Vi svarar gärna på dina frågor om vår verksamhet och vad vi kan göra för er. Fyll i formuläret nedan så hör vi av oss och berättar mer.

För bokningar, avbokningar och direkta beställningar ber vi dig istället ringa oss på
031-723 28 00.

Namn *

E-post *

Företag

Telefonnummer *

Meddelande

Skicka

Kund-/fakturaportal


Kundbeställning

MENY