Vänster
Höger

Maximalt syreupptag (VO2-maxtest)

Detta är ett av de mest klassiska konditionstesten som finns. Vi mäter ditt maximala syreupptag på vetenskapligt vis. Du kan genomföra testet på cykel, löpband eller roddmaskin.

Testet genomförs med mask över ansiktet och du tar ut dig till du inte orkar mer. Genom vår högteknologiska utrustning mäter vi sedan din in- och utandningsluft som sedan ger ett värde på din maximala kapacitet.

Från testerna kan vi ge dig:

  • Maximalt syreupptag
  • Maxpuls
  • Fett- och kolhydratanvändning
  • Ventilationskapacitet
  • Utnyttjandekapacitet av max (väldigt viktigt för träningsstyrning)
  • Belastningstålighet
  • Om du är mer aerob eller anaerob
  • Indikationer på din mjölksyretröskel
  • Om du är bäst på uppförskörning eller slätåkning (endast för cykel)
  • Watt/kg (cykel och rodd)

Upplägget på cykel är att du börjar på lågt motstånd och för varje 10-12 sekund ökar motståndet lite lätt. Det fortsätter så tills du inte längre orkar trampa runt tramporna.

På löpband så inleder vi med att höja hastigheten och därefter börjar vi luta bandet mer och mer tills det att du inte längre orkar springa.

På roddmaskinen kör vi antingen så lång sträcka som möjligt på en viss tid eller så har vi en bestämd sträcka som ska ros på kortast möjliga tid.

Samtliga testupplägg individualiseras efter din egen kapacitet men målet är att det ska ta ca 6-10 minuter att genomföra.

För cykeln har vi olika trampor med olika clips men om du har någon specifik variant av sko/fäste får du gärna ta med egna trampor så skruvar vi på dessa. Vi har också vanliga spännremsfästen om du inte har cykelskor. För löpbandet och roddmaskinen gäller vanliga träningsskor.

Det kan normalt sett bli lite varmt i testrummet så det är bra att ha tunna, lätta träningskläder.

Tillsammans med detta test rekommenderar vi att göra ett mjölksyratest för att få en fullständig konditionsprofil. Dessa tester kan göras samtidigt i form av vårt VO2-max + Laktattest. Detta är vårt mest populära testpaket och passar för dig som verkligen vill ha en fullständig profil över din kondition!

Maximal syreupptag (VO2-max test)
Boka online

Vill du veta mer?

Vi svarar gärna på dina frågor om vår verksamhet och vad vi kan göra för er. Fyll i formuläret nedan så hör vi av oss och berättar mer.

För bokningar, avbokningar och direkta beställningar ber vi dig istället ringa oss på
031-723 28 00.

Namn *

E-post *

Företag

Telefonnummer *

Meddelande

Skicka

Kund-/fakturaportal


Kundbeställning

MENY